11. marca 2013

Guláš z diviaka


800 g pliecka z diviaka, 2 cibule, 4 strúčiky cesnaku, 1/8 l červeného vína, 3 PL sladkej červenej papriky, 1/8 l kyslej smotany, 1 PL hladkej múky, soľ, čierne korenie, majorán, rasca, olej.,
Mäso nakrájame na 3 cm veľké kocky. Cibuľu očistíme, nakrájame na kocky. 4 PL oleja rozpálime a orestujeme na ňom do zlatožlta cibuľu, pričom ju stále miešame. Pridáme mäso a krátko opečieme. Znížime, primiešame červenú papriku, prilejeme víno a 0,25 l vody a necháme zovrieť. Guláš osolíme, okoreníme, pridáme majorán, rascu a roztlačený cesnak a premiešame. Hrniec prikryjeme pokrievkou a dusíme na malom ohni do mäkka. Keď je mäso mäkké, zmiešame kyslú smotanu s múkou a trochou gulášu, primiešame a krátko povaríme. Guláš prípadne dokoreníme a môžeme servírovať ozdobený lístkami majoránu. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára