27. marca 2013

Údené po stredoslovensky

500 g údeného mäsa., 500 g suchej fazule., 1 väčší zeler., 1 cibuľu., 2 kyslé uhorky., mleté čierne korenie., ocot., horčicu., olej., soľ., 2 vajcia.,
Údené mäso uvaríme vo vode vyberieme a odložím do tepla. Do vývaru dáme variť deň vopred namočenú fazuľu a pridáme celý očistený zeler. Keď je fazuľa mäkká, zeler pokrájame, pridáme nadrobno posekanú cibuľu a uhorky. Zmes dochutíme soľou, korením, cukrom, octom a horčicou, pridáme za lyžičku oleja a všetko spolu dobre premiešame. Na taniere naložíme plátky údeného mäsom fazuľovú zmes a na kolieska pokrájané natvrdo uvarené vajcia.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára