11. marca 2013

Perlička s pečeným ovocím


2 perličky, mleté korenie, rajčiakový pretlak, plátky slaniny, maizena, trošku bieleho vína, cibuľová soľ, 3 banány a 3 pomaranče, malý pohár zaváraných hrušiek, pohár nakladaných zelených pomarančov, maslo,
Perličky umyjeme pod tečúcou vodou zvnútra i zvonku a zľahka brušnú dutinu vytrieme mletým korením a pretlakom. Zvonka dáme plátky slaniny, ktoré omotáme okolo trupu kuchynskou niťou. Vložíme perličky na rošt do predhriatej rúry vo vymastenom pekáči. Pečieme dohneda necelých 40 minút pri 200-250 stupňoch. Počas pečenia často podlievame horúcou vodou. Ku koncu pečenia výpek dáme do kastrólika, doplníme mäsovým vývarom alebo vodou na 0,5 l, vo výpeku rozmiešame maizenu a ochutíme pretlakom, bielym vínom a cibuľovou soľou. Medzitým si ošúpeme banány a pokvapkáme ich citrónovou šťavou. Pomaranče ošúpeme a pokrájame na kolieska. Hrušky necháme odkvapkať. Potom ovocie na horúcom masle na panvici rýchlo opečieme. Nakladané zelené pomaranče alebo kivi dáme na dosku odkvapkať a môžeme ich aj zohriať na masle. Upečené perličky dáme na misu, obložíme ovocím a podávame s dusenou ryžou. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára