28. marca 2013

Marhuľová Charlotta

3 žĺtky., 150 g masla., 150 g práškového cukru., 2 vanilkové cukry., 150 g mletých mandlí., 80 g marhuľového džemu., 120 ml smotany na šľahanie., 250 g piškót., 300 g marhúľ., 1 vrecúško tortového želé., 
Žĺtky rozšľaháme nad vriacou vodou a necháme vychladnúť. Maslo vmiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Postupne pridávame žĺtky a nakoniec mandle, džem a vyšľahanú šľahačku. Dno a obvod tortovej formy vyložíme piškótami, vlejeme polovicu krému a rozložíme ďalšiu vrstvu piškót. Vylejeme zvyšný krém a dáme do chladničky. Pokrájané marhule obalíme v cukre, rozložíme ich na krém, zalejeme pripraveným tortovým želé a necháme ešte v chladničke stuhnúť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára