29. marca 2013

Králik v paradajkovej omáčke

rozporciované králičie mäso., 150 g slaniny., 6 paradajok., 1 PL paradajkového pretlaku., 6 strúčikov cesnaku., 3 šalotky., tymian.,
Slaninu nakrájame na malé kocky. Kocky orestujeme na panvici, a keď bude slanina roztopená, pridáme králičie mäso, opečieme zo všetkých strán. Okoreníme. Pečieme rýchlo, aby sa mäso príliš nesušilo. Opečené králičie mäso vyberieme. Šalotku nakrájame pozdĺž na pásiky, pridáme na panvicu na rozpálený tuk. Cesnak nakrájame na plátky, niekoľko kúskov cesnaku necháme v celku a pridáme na panvicu. Orestujeme, aby uvoľnili svoju chuť a vôňu. Potom pridáme pretlak, ktorý omáčku zahustí. Paradajky nakrájané na mesiačiky pridáme k cibuli a cesnaku. Na tento základ položíme späť králičie mäso a niekoľko vetvičiek tymianu a vložíme do rúry. Pečieme na 160 stupov C asi 30 minút až 1 hodinu. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára