2. marca 2013

Malinová lahôdka

440 g práškového cukru., 380 g hladkej múky., 250 g masla., 200 g čokolády na varenie., 150 g malín., 2 vajcia., 1 vanilkový cukor., 1 prášok do pečiva., 1 PL instantnej kávy., tuk na vymastenie formy., 
Guľatú formu na pečenie dôkladne vymastíme tukom a vyložíme papierom na pečenie. V stredne veľkom hrnci rozpustíme maslo, v extra hrnčeku s trochou vody kávu. To potom vlejeme do hrnca s maslom, pridáme rozdrobenú čokoládu a práškový cukor. Všetko miešame na miernom ohni dovtedy, kým je zmes hladká. Odstavíme a necháme trochu vychladnúť. Následne začneme čokoládovú zmes šľahať. Postupne k nej pridávame múku zmiešanú s kakaom vanilkový cukor, prášok do pečiva a vajcia. Hotové cesto vlejeme do pripravenej formy a dáme asi na hodinu a trištvrte piecť do rúry zohriatej na 170 stupňov C. Hotový dezert posypeme kakaom a ozdobíme malinami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára