11. marca 2013

Zajac s medom


Zajac, 1,5 dl olivového oleja, 2 lyžice sójovej omáčky, 3 lyžice citrónovej šťavy, lyžica medu, strúčik cesnaku, petržlenová vňať, majorán, soľ, čierne korenie
Porciovaného zajaca osolíme, okoreníme, vložíme do hlbokej misy a marinujeme 4 hodiny v náleve, ktorý sme pripravili zmiešaním olivového oleja s medom, sójovou omáčkou, cesnakom a majoránom. Porcie mäsa niekoľkokrát obrátime. Potom preložíme zajaca do pekáča a pečieme na silnom ohni, kým nie sú všetky kúsky dobre opečené. Keď sa nám zdá byť už skoro hotový, znížime výrazne silu plameňa, podľa potreby podlievame vodou a dopekáme ho ďalších 30 minút. Nakoniec ho vyberieme z rúry, pokvapkáme šťavou z citróna. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára