27. marca 2013

Veľkonočná plnka

400 g bravčového údeného mäsa (uvareného)., 4 - 5 ks rožkov dvojdňové., 5 ks vajec., soľ., mleté čierne korenie., 100 g masla., prášok do pečiva., petržlenová vňať., strúhanka na vysypanie formy.,
Rožky a údené mäso nakrájam na kocky. Odlejeme si asi 2 dcl vody, v ktorej sa varilo mäso a rozpustíme v nej maslo. Vmiešame žĺtky, solíme a okoreníme. Vlejeme k nakrájaným rožkom. Prisypeme nakrájanú petržlenovú vňať a údené mäso Prisypeme prášok do pečiva a pridáme sneh z bielkov. Premiešame a vložíme do vymastenej a vysypanej formy. Pečieme na 180 stupňov C asi 30 - 40 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára