12. marca 2013

Treska na slanine


kuchynsky upravená treska (1000 – 1500 g), lyžica citrónovej šťavy, lyžička soli, čerstvý kôpor, 100 g prerastenej slaniny, zelená paprika, 800 g zemiakov, ½ lyžičky mletej papriky, ½ lyžičky soli a bieleho korenia, 50 g masla, 0,15 l mäsového vývaru, 4 rajčiaky, 50 g bylinkového masla
Tresku umyjeme studenou vodou a pokvapkáme citrónovou šťavou. Z oboch strán osolíme, do brucha vložíme kôpor. Slaninu pokrájanú na drobné kocky opražíme na panvici pripravenej na pečenie ryby. Očistenú papriku rozkrojíme na polovicu a pokrájame na pásiky. Zemiaky očistíme a umyjeme. Rybu uložíme na polovicu panvice, na druhú uložíme zemiaky a papriku. Posypeme soľou, mletou paprikou a korením. Navrch uložíme kúsky margarínu. Zalejeme šálkou vývaru. V rúre predhriatej na 190 stupňov pečieme 45 minút. Rajčiaky nakrojíme do kríža, položíme na ne kúsky masla a na posledných 10 minút pečenia pridáme do panvice k rybe. ©

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára