7. apríla 2010

Ázijský hovädzí šalát

olej na opraženie mäsa, 4 steaky z roštenky (každý s váhou asi 100 g)., 1 balenie cherry paradajok., 2 pevné uhorky či cukety., 8 jarných cibuliek., hrsť mäty., lístky koriandra., soľ., mleté čierne korenie na dochutenie., 
Dresing: 60 ml sladkej čili omáčky., nastrúhaná kôra a šťava z 2 limetiek., 1 lyžica ryžového (vínneho) octu., 2 lyžičky prírodného krupicového cukru., 
Predhrejte gril na vysokú teplotu. Plech zľahka postriekajte alebo potrite olejom. Okorenené steaky pečte 4 až 6 minút z každej strany. Potom ich odložte na tanier. Zakryte alobalom a nechajte bokom na teplom mieste odpočívať. V mise zmiešajte pokrájanú zeleninu s bylinkami. V miske rozšľahajte všetky prísady na dresing. Mäso osoľte, nakrájajte na menšie tenké kúsky a premiešajte so šalátom a dresingom.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára