6. apríla 2010

Fašírky s dusenými zemiakmi

500 g miešaného mletého mäsa., 2 strúčiky cesnaku., 1 žemľa., 1 dl mlieka., 1 vajce., soľ., mleté čierne korenie., majorán., olej., 600 g zemiakov., 2 cibule., 1 kocka zeleninového bujónu., petržlenová vňať., 
Mleté mäso dáme do misy, pridáme očistený pretlačený cesnak, v mlieku namočenú pokrájanú žemľu, vajce, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, ochutíme majoránom a dokonale premiešame. Zo zmesi tvarujeme fašírky a postupne vypražíme na rozohriatom oleji z oboch strán. Zemiaky ošúpeme, umyjeme pokrájame na plátky. Cibuľu ošúpeme, nadrobno pokrájame a vo väčšej rajnici opražíme na troche oleja. Pridáme zemiaky, jemne osolíme, podlejeme vodou, pridáme bujón a za občasného miešania udusíme domäkka. Podávame s fašírkami posypané pokrájanou petržlenovou vňaťou.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára