13. apríla 2010

Teľacia roláda

750 g teľacieho stehna., horčica., 6 plátkov šunky., 200 g mletého bravčového mäsa., 1 červená paprika., 1 vajce., mleté čierne korenie., olej., 1 cibuľa., 1 kocka masoxu., 1 lyžica škrobovej múčky., 
Teľacie stehno upravíme pomocou ostrého noža na 1 cm hrubý plát, osolíme a natrieme z jednej strany horčicou. Na horčicu uložíme plátky šunky. Mleté mäso premiešame s očistenou nadrobno pokrájanou červenou paprikou, vajcom, ochutíme soľou, mletým čiernym korením a dokonale vymiešame. Zmes roztrieme na šunku, zavinieme do závinu a spevníme pevnou niťou, aby plnka nevytekala. Roládu uložíme do pekáča, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pokvapkáme olejom, podlejeme vodou a vo vyhriatej rúre pečieme asi 60 minút. Počas pečenia polievame výpekom a podľa potreby podlievame vodou. Roládu vyberieme, niť odstránime, mäso pokrájame na plátky a uložíme na servírovaciu misu. Do výpeku rozmrvíme masox, do 5 dl dolejeme vodou a miernym varom varíme 2 minúty. V malom množstve vody rozmiešame škrobovú múčku, vylejeme do výpeku a za stáleho miešania krátko povaríme. Omáčkou polejeme roládu a podávame.   
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára