13. apríla 2010

Malinová torta

300 g malín., 240 g okrúhlych piškót., 1 dl malinového sirupu., 300 g mixovaného tvarohu., 120 g práškového cukru., 2 dl hustej kyslej smotany., 1 vanilkový cukor., 1 balík červeného tortového želé., 
Očistené maliny dáme do misy, zasypeme polovicou práškového cukru, premiešame a necháme postáť. Polovicu piškót postupne jemne namočíme v malinovom sirupe a tesne vedľa seba uložíme jednu vrstvu na dno tortovej formy. tvaroh vymiešame so zvyšným cukrom, vanilkovým cukrom a kyslou smotanou a polovicu vylejeme na pripravené piškóty. Zvyšné piškóty postupne namočíme v malinovom sirupe, uložíme na tvarohovú vrstvu, zalejeme zvyšným tvarohom a zarovnáme. Na tvarohovú vrstvu rozložíme osladené maliny, zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu na obale a v chladničke necháme niekoľko hodín tuhnúť. Pred podávaním ozdobíme vyšľahanou šľahačkou.   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára