13. apríla 2010

Segedínsky guľáš

500 g bravčového mäsa., 1 cibuľa., olej., mleté čierne korenie., 1 lyžička mletej červenej papriky., 4 zrnká nového korenia 1 bobkový list., 500 g kyslej kapusty., 1 lyžica paradajkového pretlaku., 1,5 dl smotany na varenie., 1 lyžica hladkej múky., cukor., 
Bravčové mäso pokrájame na kocky. V hrnci zohrejeme trochu oleja, pridáme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme dozlatista. Pridáme mäso, opražíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a posypeme mletou červenou paprikou. Premiešame, teplotu znížime a dusíme vo vlastnej šťave, kým sa šťava čiastočne nevydusí. Kapustu podľa potreby pokrájame, pridáme k mäsu, okoreníme novým korením, bobkovým listom, podlejeme trochou vody a dusíme takmer domäkka. Premiešame, pridáme paradajkový pretlak a krátko povaríme. V smotane rozmiešame hladkú múku, vylejeme do guľášu, ochutíme cukrom, premiešame a krátko povaríme. Podávame s knedľou.    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára