6. apríla 2010

Baraní guľáš

600 g baranieho stehna., 4 strúčiky cesnaku., 1 cibuľa., olej., 1 lyžička mletej červenej papriky., soľ., mleté čierne korenie., 100 g mrkvy., 2 paradajky., 1 paprika., 4 zemiaky., petržlenová vňať.,
Baranie stehno odblaníme, umyjeme a pokrájame na kocky. Na troche oleja opražíme očistenú nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, posypeme mletou červenou paprikou a premiešame. Podlejeme teplou vodou a dodusíme, kým sa voda nevydusí. Pridáme polovicu očisteného pokrájaného cesnaku, očistenú na kocky pokrájanú mrkvu, umyté pokrájané paradajky, jadier zbavenú pokrájanú papriku, podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame a uvaríme v osolenej vode domäkka. Scedíme, vmiešame do guľášu a posypeme pokrájanou petržlenovou vňaťou a zvyšným cesnakom.
       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára