14. októbra 2011

Adventné čokoládové potešenie s višňami

1 balenie korpusu Parížskej torty Dr. Oetker., 260 ml vody., 30 ml oleja., 2 vajcia.,
Na krém: 500 ml smotany na šľahanie., 1 balenie krému z Parížskej torty Dr. Oetker., višňový kompót bez kôstok (hmotnosť po odkvapkaní 370 g).,
Na ozdobenie: 2 zarovnané PL kakaa.,
Na prípravu krému prevaríme obsah vrecúška so zmesou na krém (súčasť balenia Parížskej torty Dr. Oetker) so smotanou podľa návodu na obale a uložíme aspoň na 3 hodiny, najlepšie cez noc, do chladničky. Višne necháme dobre odkvapkať na sitku. Na prípavu cesta zmiešame obsah vrecka so zmesou na korpus (súčasť balenia Parížskej torty Dr. Oetker) s vodou, olejom a vajcami podľa návodu na obale. Cesto rozdelíme na 2 časti. Polovicu cesta rozotrime na plech vyložený papierom na pečenie na plochu 30 x 30 cm. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Postup opakujeme aj s druhou polovicou cesta. Korpusy necháme vychladnúť a potom z nich opatrne stiahneme papier na pečenie. Z každého odkrojíme pruh široký 10 x 30 cm. Zvyšné korpusy vložíme do formy srnčí chrbát vyložený papierom na pečenie. Vychladený krém vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha, rozdelíme na polovice a časť naplníme do formiem. Na krém poukladáme odkvapkané višne a potrieme druhou časťou krému. Odkrojeným pruhom korpus zakryjeme krém a až do podávanie uchováme v chladničke. Múčniky vyberieme z formy, stiahneme papier na pečenie a posypeme kakaom.

  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára