16. októbra 2011

Adventné marcipániky

300 g marcipánu Dr. Oetker., 100 g preosiateho práškového cukru., 50 g brusníc., 50 g mletých pistácii., 50 g sekaných lieskových orieškov.,
Na ozdobenie: 1 balíček Polevy tmavej Dr. Oetker., 1 balíček Polevy svetlej Dr. Oetker., cukrové ozdoby Dr. Oetker (napr. Guľôčky zlaté / biele., Perličky strieborné Dr. Oetker., Srdiečka Dr. Oetker., Hviezdičky žlté Dr. Oetker., Guľôčky dúhové Dr. Oetker).,
Na prípravu marcipánovej hmoty prepracujeme marcipán s práškovým cukrom. Marcipánovú hmotu rozdelíme na tri diely, do jedného dielu zapracujeme brusnice, do druhého mleté pistácie a do tretieho lieskové oriešky. Každý  diel vyvaľkáme na pracovnej ploche jemne posypanej práškovým cukrom na štvorec z rozmermi asi 15 x 10 cm. Formičkou vykrajujeme rôzne tvary. Na ozdobenie rozpustíme polevy podľa návodu na obale a marcipániky polejeme. Ešte pred zaschnutím polevy ozdobíme cukrovými ozdobami podľa vlastnej fantázie. Marcipániky uložíme až do podávania do chladničky. Ak chceme maž marcipániky vo vnútri farebné, môžeme marcipán zafarbiť prísadami, ktoré nájdeme doma. Na zafarbenie 100 g marcipánu na tmavo hnedo použijeme 1 zarovnanú KL kakaa, na žlto štipku kurkumy. Na zeleno použijeme 1 - ľ balíčky Cukrárenského želé zeleného Dr. Oetker a na ružovo 1 - 2 balíčky Cukrárenského želé červeného Dr. Oetker - použijeme priamo prášok, želé nepripravujeme s vodou podľa návodu. Postupujem tak, že sypkú prísadu nasypeme na pracovnú dosku, marcipán v nej vyváľame a dobre prehnietieme. Pridanie týchto ingrediencií neovplyvní chuť marcipánikov.
       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára