14. októbra 2011

Adventná pomarančová marmeláda

2 kg pomarančov., 1 celá škorica., 1 badián., 1 vanilkový struk "Bourbon" Dr. Oetker., 500 g cukru., šťava z polovice limetky.,
Pomaranče ošúpeme a povykrajujem filetky (zbavíme pomaranče bielej šupky). Ovocie vložíme do veľkého hrnca. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s dvomi PL cukru a pridáme k ovociu. Pridáme škoricu, badián a semienka vyškriabané zvnútra vanilkového struku. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme. Pridáme zvyšok cukru a privedieme k varu. za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút. Nakoniec pridáme vytlačenú šťavu z limetky. Odoberieme prípadnú penu a ihneď plníme až po okraj do pripravených pohárov. Uzavrieme viečkom, obrátime dnom hore a asi 5 minú necháme stáť na viečku. Marmeláda pridaním korenia vydrží približne 6 mesiacov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára