30. októbra 2011

Celozrnná torta s červeným vínom

Cesto: 4 vajcia., 150 g cukru alebo trstinového cukru., Nastrúhaná kôra z jedného chemicky neošetreného citróna., 1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker., 150 ml červeného vína., 150 g špaldovej celozrnnej múky., 2 zarovnané KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 100 g mletých mandlí.,
Náplň: 200 ml červeného vína., 3 zarovnané PL práškového cukru., 1 balíček Želatínového stužovača Dr.Oetker., 100 ml vlažnej vody., 500 ml smotany na šľahanie.,
Ozdobenie: čokoládové hoblinky., niekoľko bobuliek hrozna obalených v cukre.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni vajcia, cukor, citrónovú kôru, vanilkový cukor a víno. Zmiešame múku, kypriaci prášok a mandle a opatrne vmiešame do zmesi. Cesto vlejeme do tortovej formy vyloženej papierom na pečenie, uhladíme, vložíme do predhriatej rúry a upečieme.
Elektrická rúra: asi 180°C.,Teplovzdušná rúra: asi 160°C., Plynová rúra: stupeň 3., Doba pečenia: asi 30 minút.
Vychladnutý korpus pozdĺžne rozrežeme. Na prípravu náplne zmiešame víno s cukrom. Želatínový stužovač pripravíme podľa návodu na obale a ihneď vmiešame do vína. Smotanu vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha a zľahka vmiešame do zmesi. Okolo spodnej časti korpusu upevníme očistený okraj formy, nanesieme 2/3 náplne. Zľahka vložíme druhú polovicu korpusu, odstránime okraj formy a potrieme zvyškom náplne. Na 1 hodinu odložíme do chladničky. Ozdobíme čokoládovými hoblinkami a bobuľkami hrozna a servírujeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára