17. októbra 2011

Jogurtová bábovka s hroznom

230 g masla., 200 g práškového cukru., 1 vanilkový cukor., 4 vajcia., 125 g bieleho jogurtu., 50 ml rumu., 400 g polohrubej múky., 1 prášok do pečiva., 50 g mandlí., 200 g modrého hrozna., maslo a hrubá múka na posypanie formy, práškový cukor na posypanie.,
Maslo nakrájame a necháme ho zmäknúť. Potom ho vyšľaháme s cukrom vanilkovým cukrom a žĺtkami. Pridáme jogurt, rum, múku premiešanú s práškom do pečiva a nasekané mandle. Nakoniec zapracujeme tuhý sneh z bielkov. formu na bábovku vytrieme tukom a vysypeme hrubou múkou. Formu striedavo vo vrstvách naplníme mandľovým cestom a bobuľami hrozna. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme. Hotovú bábovku pocukrujeme.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára