16. októbra 2011

Pestrá zemiaková polievka

400 g zemiakov., 800 ml zeleninového vývaru., 100 g póru., 100 g mrkvy., 200 g mrazeného hrášku., mletý muškátový oriešok., mletú rascu., 100 ml smotany na varenie.,
Zemiaky umyjeme, očistíme a pokrájame na kocky Zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme domäkka. Časť uvarených zemiakov vyberieme a zvyšok rozmixujeme s vývarom. Pór a mrkvu očistíme a pokrájame na tenké kolieska. Na rozohriatom oleji opražíme kolieska mrkvy, prikryjeme a dusíme 10 minút. Ku koncu dusenia pridáme aj pór. Do udusenej zeleniny pridáme hrášok, uvarené kocky zemiakov a okoreníme muškátovým orieškom, osolíme posypeme mletou rascou a niekoľko minút ešte podusíme. Nakoniec prilejeme vývar rozmixovaný so zemiakmi, zjemníme smotanou a povaríme.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára