15. októbra 2011

Trubičky s marcipánovou náplňou

180 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr. Oetker., 50 g cukru., 100 g zmäknutej Hery., 75 g kyslej smotany., 1 KL Rumovej arómy Dr. Oetker., 
Na náplň: 150 g Marcipánu Dr. Oetker., 25 g mletých lieskových orieškov., 1 KL Rumovej arómy Dr. Oetker., 1 PL vody.
Na potretie: 1 vajce
Na prípravu náplne nakrájame marcipán na malé kúsky a vložíme do misy. Pridáme mleté oriešky, rumovú arómu a vodu. Ručne vypracujeme dohladka. Na jemne pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme 6 valčekov dlhých asi 30 cm a hrubých asi 1/2 cm. Na prípravu cesta zmiešame múku, kypriaci prášok, cukor, Heru, kyslú smotanu a ručne vypracujeme dohladka. Cesto vyvaľkáme na jemne pomúčenej pracovnej ploche na štvorec 30 x 30 cm. Zo štvorca nakrájame pozdĺžne 6 pruhov širokých 5 cm a potrieme rozšľahaným vajcom. Na každý prúžok cesta položíme valček marcipánu, zabalíme a spoj dobre pritlačíme. Trubičky nakrájame na kúsky dlhé 5 - 6 cm a naskladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Potrieme zvyškom vajca, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Trubičky stiahneme aj s papierom na kuchynskú mriežku a necháme vychladnúť.
       

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára