15. októbra 2011

Marcipánové maškty

150 g Marcipánu Dr. Oetker., 120 g hladkej múky., 1 zarovnaná KL Solamylu jemného zemiakového škrobu Dr. Oetker., 120 g práškového cukru., 1 bielok., 1 zarovnaná KL instantnej kávy., 1 PL horúcej vody., 
Na potretie a ozdobenie: 75 g rozpolených vlašských orechov., 1 žĺtok., 1 PL vody., 1 zarovnaná PL cukru., 
Na prípravu cesta nakrájame marcipán na malé kúsky a vložíme do misy.Pridáme múku, škrob, práškový cukor, bielok a instantnú kávu zmiešanú s vodou. Všetko spracujeme ručne na pracovnej ploche dohladka. Z cesta vytvarujeme valček, ktorý nakrájame asi na 40 rovnako veľkých kúskov. Z každého kúska vytvarujeme guľku. Polovice orechov pozdĺžne prekrojíme a vždy 3 štvrtky orecha pritlačíme ku guľke. Vršok guľky potrieme žĺtkom rozmiešaným s vodou a ponoríme do cukru. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Po upečení necháme maškrty vychladnúť na kuchynskej mriežke.
      

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára