15. októbra 2011

Anjelské muffiny

1 balenie Muffinov čokoládových s čokoládovými kúskami Dr. Oetker., 110 ml vody., 40 ml oleja., 1 vajce., 
Na ozdobenie: 250 g polotučného tvarohu., brusnicový kompót (hmotnosť 190 g)., 1 zarovnaná PL cukru., 1 balíček Želatínového stužovača Dr. Oetker., 100 ml vlažnej vody., 10 lieskových orieškov v poleve (napr. jogurtovej alebo čokoládovej)., cukrové ozdoby (napr. Perličky strieborné D. Oetker).,
Na prípravu cesta zmiešame zmes na muffiny s vodou, olejom a vajcom podľa návodu a obale. Ručne vareškou vymiešame hladké cesto. Pomocou dvoch polievkových lyžíc naplníme cestom 10 košíkov rozložených na plechu. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Muffiny v košíkoch necháme vychladnúť na kuchynskej mriežke. Na ozdobenie vymiešame tvaroh, brusnicový kompót, cukor a vanilínový cukor dohladka. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu a vmiešame do tvarohovej zmesi. Z  každého muffinu odkrojíme vrchnú časť a rozkrojíme ju na polovicu, vytvoríme tak krídla anjela. Tvarohovú zmes pomocou cukrárskeho vrecúška s hladkou trubičkou nastriekame na muffiny, ponecháme 2 PL na neskoršie použitie. Krídla zastrčíme do tvarohovej zmesi. Oriešky umiestnime navrch ako hlavičku a nanesieme zvyšok tvarohovej zmesi ako vlasy. Ozdobíme perličkami.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára