31. januára 2012

Banánové rezy


Cesto: 3 bielky., 3 žĺtky., 170 g cukru., 4 PL teplej vody., 160 g polohrubej múky., 10 g kakaa., ½ balíčka Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker.,
Náplň: 1 balíček Zlatého klasu Dr.Oetker., 300 ml mlieka., 30 g cukru., 250 g zmäknutého masla., 100 g práškového cukru., 2 banány (do náplne)., 5 banánov (nakrájaných našikmo).,
Poleva: 1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker.,
Na cesto vyšľaháme bielky elektrickým ručným šľahačom dotuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom a vodou do peny. Premiešame múku, kakao a kypriaci prášok a striedavo s ušľahanými bielkami vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto nalejeme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)
Doba pečenia: asi 30 minút
Na prípravu náplne pripravíme pudingový prášok s mliekom (300 ml) a cukrom (30 g) podľa návodu na obale a necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne do masla zašľaháme puding a dva roztlačené banány. 1/3 náplne natrieme na vychladnutý korpus, naukladáme našikmo nakrájané banány a prekryjeme zvyškom náplne.
Na poliatie pripravíme polevu podľa návodu na obale a rovnomerne ju rozotrieme po celej ploche krému. Necháme stuhnúť.
Tip: Aby poleva pri krájaní nepopraskala, krájame rezy nožom namočeným v horúcej vode.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára