9. januára 2012

Hrášková krémová polievka

300 g čerstvého hrášku., 1 cibuľa., olej., soľ., mleté čierne korenie., štipka mletého muškátového orieška., 1 kocka zeleninového bujónu., 1/2 viazaničky byliniek (petržlenová vňať., medovka., tymian)., 2,5 dl smotany na šľahanie., 1 vajce uvarené na tvrdo.,
Hrášok očistíme, umyjeme a necháme na site odkvapkať. V hrnci opražíme na troche oleja očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hrášok, jemne osolíme, zalejeme 7 dl vody a miernym varom varíme domäkka. Hrášok rozmixujeme, okoreníme mletým korením, muškátovým orieškom, pridáme bujón, nadrobno pokrájané bylinky a miernym varom varíme 3 minúty. Do polievky vylejeme smotanu, premiešame a krátko povaríme. Pred podávaním posypeme ošúpaným, nadrobno pokrájaným vajcom. 
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára