11. januára 2012

Šampiňónové ragú s mäsovými loptičkami

300 g šampiňónov., 1 cibuľa., olej., 1 kocka zeleninového bujónu., mleté čierne korenie., soľ., 1 lyžica maizeny., 300 g mletého kuracieho mäsa., 1 vajce., 2 strúčiky cesnaku., 1 žemľa., 1 dl mlieka., mleté čierne korenie.,
Šampiňóny očistíme a pokrájame na polovice alebo na štvrtiny. Na troche oleja speníme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme šampiňóny a krátko spolu opražíme. Podlejeme trochou vody, jemne osolíme, okoreníme a miernym varom varíme 5 minút. V 2 dl vriacej vody rozmiešame bujón, vylejeme na šampiňóny a za občasného miešania uvaríme domäkka. V troche vody rozmiešame maizenu, vylejeme na huby a krátko prevaríme. Mleté mäso premiešame s rozšľahaným vajcom, s očisteným pretlačeným cesnakom, žemľou namočenou v mlieku, ochutíme mletým korením a vlhkými rukami tvarujeme malé loptičky. Vložíme do vriacej osolenej vody a miernym varom varíme 8 minút. Loptičky vyberieme, vložíme do hubového ragú a krátko spolu prehrejeme.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára