10. januára 2012

Grilovaná zelenina

2 malé baklažány., 4 malé cukiny., 2 červené mäsité papriky., 8 malých paradajok., 1 zväzok mladej cibuľky., soľ., olej., 
Marináda: 2,5 dl bieleho vína., 0,5 dl olivového oleja., 1 lyžička sušenej bazalky., 2 strúčiky cesnaku., 1 lyžička soli.,
Umyté baklažány pokrájame na hrubšie kolieska, osolíme a necháme 10 minút postáť. Opláchneme pod tečúcou vodou a vyžmýkame. Umytú cukinu pokrájame na hrubšie kolieska, papriky prekrojíme na polovice, jadierka odstránime, paradajky umyjeme a mladú cibuľku ošúpeme. Všetku zeleninu uložíme do nádoby na marinovanie, zalejeme marinádou, premiešame a necháme niekoľko hodín marinovať. Zeleninu uložíme na rozohriaty gril a pomaly grilujeme, aby zelenina zostala mäkká a šťavnatá. 
Marináda: Olivový olej, bazalku očistený pretlačený cesnak a soľ metličkou vyšľaháme a postupne prilievame víno.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára