10. januára 2012

Jemná špargľová polievka

500 g zelenej a bielej špargle., soľ., 1 lyžička cukru., 100 g hrášku., 1 kocka zeleninového bujónu., mleté čierne korenie., 4 malé paradajky., pažítka., 
Špargľu ošúpeme, odstránime tvrdé časti, umyjeme, pokrájame na kúsky a vložíme do 1 litra vriacej, jemne osolenej vody. Miernym varom varíme 5 minút. Pridáme hrášok, zeleninový bujón, cukor, okoreníme mletým korením a miernym varom varíme 8 minút. Paradajky umyjeme, pokrájame na štvrtiny, vložíme do polievky, dolejeme 2 dl vody a miernym varom varíme 3 minúty. Pred podávaním posypeme pokrájanou pažítkou.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára