31. januára 2012

Jablkový Pie s vanilkovou omáčkou


Cesto: 4 vajcia., 60 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 50 g hladkej múky.,
Náplň: 8 olúpaných jabĺk., 20 g cukru., 1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker.,
Posypanie a poliatie: 50 g cukru., 50 g masla., 80 g hladkej múky., 1 balíček Pudingu Originál s vanilkovo-smotanovou príchuťou Dr.Oetker., 500 ml mlieka., 40 g cukru.,
Na prípravu cesta vyšľaháme vajcia, cukor a vanilínový cukor elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni do peny. Zľahka vmiešame múku a rozotrieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do rúry piecť.

Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)
Doba pečenia: asi 10 minút

Olúpané jablká nakrájame na kocky a dusíme s cukrom a škoricovým cukrom domäkka.Na posypanie ručne zmiešame cukor, maslo a múku, dáme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 10 minút do chrumkava.

Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)

Z vychladnutej piškóty vykrajujeme formičkou kolieska, formičku necháme okolo piškóty, naplníme jablkami a posypeme vychladnutou mrveničkou. Rovnako pripravíme všetky kolieska. Pred podávaním polejeme horúcim vanilkovo-smotanovým pudingom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára