11. januára 2012

Široké rezance s pestom

250 g širokých rezancov., soľ., 1 lyžica oleja., 100 g lieskových orieškov., 1 zväzok byliniek (petržlenová vňať., bazalka., tymian., majorán)., 80 g tvrdého syra (môže byť parmezán)., 5 lyžíc olivového oleja., mleté čierne korenie., 2 lyžice nahrubo posekaných orieškov a 2 lyžice nahrubo postrúhaného syra na posypanie., petržlenová vňať.,
Rezance uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody, scedíme, preložíme do misy, pokvapkáme stolovým olejom a premiešame. Do mixéra dáme ošúpané oriešky, umyté nahrubo posekané bylinky, pokrájaný syr, olivový olej, okoreníme mletým korením a rozmixujeme. Zmes (pesto), vmiešame do rezancov, rozdelíme na taniere, posypeme posekanými orieškami, postrúhaným syrom a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára