9. januára 2012

Bochník z tofu syra

300 g bieleho tofu syra., 2 lyžice sójovej omáčky., 4 vajcia., 50 g masla., 3 žemle., 1,5 dl mlieka., 1 cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., soľ., mleté čierne korenie., strúhanka., olej.,
Tofu syr nadrobno pokrájame alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku, polejeme sójovou omáčkou a premiešame. Žĺtky vymiešame s maslom a štipkou soli do peny, pridáme pokrájané žemle namočené v mlieku, očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, očistený pretlačený cesnak, osolíme, okoreníme a spojíme s tofu syrom. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, vmiešame do zmesi, preložíme do vymastenej a strúhankou vysypanej nádoby na zapekanie, zarovnáme, pokvapkáme olejom a vo vyhriatej rúre pečieme do zlatista.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára