31. januára 2012

Jemná mramorová bublanina

Na cesto: 7 vajec., 100 g cukru., 1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker., 4 PL oleja., 110 g hladkej múky., 1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker., 1 balíček Pudingu Originál kakaového Dr.Oetker., 500 ml mlieka., 40 g cukru.,
Na poliatie: 400 g kyslej smotany., 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker.,
Na prípravu cesta vyšľaháme elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni vajcia, cukor, vanilínový cukor a olej do peny. Vmiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto nalejeme na vymastený plech. Podľa návodu na obale uvaríme puding a vychladnutý ho pomocou PL dávkujeme na piškótu. Vložíme do rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 180 °C (predhriata)
Teplovzdušná rúra: 160 °C (nepredhriata)
Plynová rúra: stupeň 3 (nepredhriata)
Doba pečenia: asi 25 minút

Po upečení na ešte horúci múčnik nalejeme dve smotany zmiešané s vanilkovým cukrom.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára