10. januára 2012

Šalát z kyslých sleďov

300 g kyslých sleďov., 250 g zemiakov uvarených v šupke., 1 cibuľa., 50 g zeleru., 80 g cvikle., soľ., mleté čierne korenie., 1 lyžica octu., 1 lyžička cukru., olej., 2 vajcia uvarené na tvrdo., 1 dl kyslej pochúťkovej smotany., 2 lyžice majonézy., 2 lyžice kapár., kôpor.,
Slede pokrájame na kocky a dáme do misy. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky, cibuľu ošúpeme nadrobno pokrájame, zeler očistíme, pokrájame na kocky. Na troche oleja speníme cibuľu, pridáme zeler, osolíme, podlejeme trochou vody a udusíme domäkka. Cviklu uvaríme, scedíme, ošúpeme, pokrájame na kocky a dáme do misy. Zeler a cviklu dáme do misky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme octom, ochutíme cukrom a necháme 10 minút postáť. Slede, zemiaky a ochutenú zeleninu spolu zmiešame, pridáme ošúpané pokrájané vajcia, pochúťkovú smotanu, majonézu, premiešame a necháme na chladnom mieste 1 hodinu postáť. Pred podávaním posypeme kaparami a pokrájaným kôprom.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára