10. januára 2012

Ovocné rezy

10 vajec., 150 g práškového cukru., 150 g polohrubej múky., štipka soli., 1 lyžica mletej kávy., 200 g čokolády na varenie., 100 g masla.,
Plnka: 1 kg čerešní., 80 g kryštálového cukru., 1 vanilkový cukor.,
Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny a po lyžiciach striedavo vmiešame múku so soľou a mletou kávou a sneh. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný hlbší plech a v stredne vyhriatej rúre upečieme. Vychladnutý plát vodorovne prekrojíme. Kryštálový a vanilkový cukor necháme jemne skaramelizovať, pridáme do neho vykôstkované čerešne a za stáleho miešania varíme 4 minúty. Čerešne natrieme na spodný plát, prikryjeme vrchným, jemne popritláčame a polejeme roztopenou čokoládou, premiešanou s maslom. Po stuhnutí čokolády pokrájame na rezy a môžeme ozdobiť šľahačkou.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára