4. februára 2012

Bravčové závitky

4 bravčové rezne zo stehna á 150 g., soľ., mleté čierne korenie., 2 lyžice kečupu., 120 g prerastenej údenej slaniny., 2 zelené papriky., 1 červená paprika., 1 cibuľa., 2 lyžice oleja., 1/2 lyžičky mletej červenej papriky., 2 sladkokyslé uhorky., 1 lyžička škrobovej múčky Solamyl., 
Rezne natenko naklepeme, okoreníme mletým čiernym korením a z jednej strany natrieme kečupom. Slaninu pokrájame na kocky, papriky očistíme, odstránime jadierka, umyjeme a nadrobno pokrájame. Polovicu slaniny a paprík rozdelíme na rezne, zvinieme, spevníme niťou alebo špáradlami a prudko opečieme na rozohriatom oleji zo všetkých strán. Pridáme očistenú, nadrobno pokrájanú cibuľu, zvyšnú slaninu, pokrájané papriky a za stáleho miešania krátko opražíme. posypeme mletou paprikou, premiešame, podlejeme vodou a prikryté dusíme 30 minút. Uhorky nadrobno pokrájame, pridáme k závinom podľa potreby podlejeme vodou a udusíme domäkka. Závitky vyberieme, niť alebo špáradla odstránime, vývar zahustíme škrobovou múčkou rozmiešanou v 1 dl vody, vložíme späť závitky a krátko prehrejeme.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára