15. februára 2012

Brownies s bielou čokoládou

225 g zmäknutého masla., 150 g horkej čokolády., 300 g hladkej múky., 2 KL prášku do pečiva., 110 g práškového cukru., 4 vajcia., 60 g nasekaných nesolených pistácií., 100 g bielej čokolády., tuk na vymastenie formy.,
Formu vymastíme a dno ešte vyložíme papierom na pečenie. Nasekanú horkú čokoládu a maslo spolu rozpustíme nad horúcim vodným kúpeľom, zložíme z ohňa a necháme vychladnúť. Múku a prášok do pečiva spolu preosejeme do misy,pridáme cukor. Vajcia rozšľaháme a vmiešame do vychladnutej čokoládovej zmesi. Hneď ju pridáme k múke a cukru a všetko spolu premiešame. Bielu čokoládu nasekáme na kúsky a spolu s pistáciami vmiešame do cesta. Do formy navrstvíme cesto, rovnomerne rozotrieme. Koláč vložíme do vyhriatej rúry (180 stupňov C) a pečieme 30 až 35 minút. Po upečení necháme 20 minút chladnúť vo forme a potom preložíme a necháme celkom vychladnúť.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára