14. februára 2012

Kokosové pusinky

3 bielky., štipku soli., 180 g práškového cukru., 1 bal. vanilínového cukru., 50 g jemného tvarohu., 90 g strúhaného kokosu., 30 g jemnej strúhanky., 
V miske dotuha vyšľaháme bielky so štipkou soli. Počas šľahania postupne prisypeme práškový a vanilínový cukor. Do našľahanej peny pridáme tvaroh, zmes kokosu a strúhanky a zľahka premiešame. Pripravenou zmesou naplníme cukrárske vrecúško s hladkým násadcom. Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame pusinky s priemerom asi 3 cm. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 150 stupňov C pečieme 10 minút, potom teplotu znížime na 125 stupňov C a dopečieme. Po vychladnutí sa dajú ľahko odlepiť od papiera. Polovicu pusiniek môžete namočiť do tmavej čokoládovej polevy.
  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára