15. februára 2012

Jemná kelová polievka s údeninou


500 g kelu., 500 g zemiakov., 50 g mrkvy., 100 ml šľahačkovej smotany., 200 g klobásy., 1 – 2 kocky zeleninového bujónu., olej., soľ., mleté čierne korenie., majorán., 15 g maizeny.,
Zeleninu umyjeme, očistíme a pokrájame – kel na rezančeky, mrkvu na kolieska a zemiaky na kocky. Do hrnca dáme variť 800 ml vody, bujón a zemiaky. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme smotanu, kolieska mrkvy a kel. Polievku osolíme, okoreníme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troche vody. Klobásu pokrájame  na tenké kolieska, opražíme na oleji a pridáme do polievky. Premiešame a nakoniec pridáme majorán.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára