7. februára 2012

Ryžové guľôčky s ovocnou omáčkou

1/2 l mlieka., soľ., 20 g masla., 250 g ryže., 100 g práškového cukru., 1 vanilkový cukor., 30 g mletého kokosu., 1 lyžica citrónovej šťavy.,
Omáčka: 200 g lesných plodov., 60 g kryštálového cukru, 1/2 vrecúška vanilkového pudingového prášku., 
Mlieko so štipkou soli a maslom privedieme do varu. Vmiešame ryžu a varíme ju asi 20 minút domäkka. Ryžu odstavíme, vmiešame do nej cukor i vanilkový cukor a necháme vychladnúť. Potom do nej zapracujeme kokosa citrónovú šťavu. Z hmoty vytvoríme malé guľôčky. Lesné plody nasypeme do menšieho hrnca.Pridáme cukor a asi 100 ml vody. Zmes privedieme do varu. V ďalších 100 ml rozmiešame pudingový prášok a vlejeme ho do ovocnej hmoty. Povaríme 2 minúty a odstavíme. Ryžové guľôčky podlejeme pripravenou omáčkou.

 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára