500 g šampiňónov., 2 strúčiky cesnaku., 1 cibuľu., soľ., 1 balík cestovín Farfalle., 1 KL mletej papriky., 250 ml zeleninového vývaru., 125 g hustej kyslej smotany., čierne korenie., 2 PL citrónovej šťavy., 1 zväzok petržlenovej vňate., tymián na ozdobu.,
Šampiňóny dôkladne očistíme a nakrájame na plátky. Cesnak a cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cestoviny uvaríme vo vriacej a osolenej vode. Na veľkej panvici rozpustíme maslo a opražíme nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme cesnak, premiešame a pridáme šampiňóny a približne 5 minúť smažíme. Okoreníme mletou červenou paprikou, podlejeme zeleninovým vývarom a omáčku necháme na silnom ohni zhustnúť na polovičné množstvo. Zjemníme kyslou smotanou,osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme nadrobno. Polovicu primiešame do hubovej omáčky. Uvarené cestoviny dáme na taniere a prelejeme ich omáčkou a posypeme zvyšnou petržlenovou vňaťou. Dozdobíme tymiánom a podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára