15. februára 2012

Chilli con carne á la Peter Petro


1 lyžicu oleja., 1 veľkú cibuľu., 1 červenú a zelenú papriku., 2 strúčiky cesnaku., 1 lyžicu chilli., 1 lyžicu sladkej papriky., 1 lyžicu drvenej rasce., 500 g mletého hovädzieho mäsa., 1 kocku bujónu., 400 g paradajok z konzervy., ½ lyžice majoránu., 1 – 2 kocky horkej čokolády., 2 lyžičky paradajkového pretlaku., 400 g sterilizovanej fazule., 200 g kukurice., soľ., korenie.,
Cibuľu nakrájajte nadrobno. Papriky zbavte jadierok a nakrájajte približne na 1 cm kocky. Na oleji speňte nadrobno nakrájanú cibuľu, pridajte prelisovaný cesnak, na kocky nakrájanú papriku, chilli, sladkú papriku a rascu. Odstavte z ohňa a za stáleho miešania ešte chvíľu smažte, kým sa všetky vône pekne premiešajú. Pridajte mleté mäso a vareškou ho roztlačte na menšie kúsky. Opekajte cca 5 minút dochrumkava. Pridajte vývar, konzervované paradajky a chvíľu spolu poduste. Prisypte majorán, soľ, korenie, paradajkový pretlak, zmes priveďte k varu, potom úplne stíšte plameň a za občasného miešania nechajte všetko cca pol hodiny pobublávať. Nakoniec pridajte fazuľu, kukuricu a čokoládu. Polievku opäť priveďte do varu, podľa potreby pridajte vodu. Osoľte, okoreňte a nechajte cca 10 minút odstáť, aby sa chute rovnomerne rozložili.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára