7. februára 2012

Dusené rajčiaky s ďumbierovou kapustou

12 stredne veľkých rajčiakov., 1/2 hlávky menšej bielej kapusty., 100 g čerstvého ďumbiera., 1 PL rastlinného oleja., 1 PL omáčky hoisin., 2 PL rybacej omáčky., trocha koriandrového oleja., 1/2 viazaničky koriandrovej vňate.,
Rajčiaky umyjeme, osušíme, vršky odrežeme a vnútro vydlabeme. Vonkajšie listy kapusty odstránime, hlúb vyrežeme a kapustu pokrájame na tenké pásiky. Vo woku rozpálime olej, pridáme pokrájanú kapustu, mletý ďumbier, omáčku hoisin a rybaciu omáčku a udusíme domäkka. Rajčiaky naplníme dusenou kapustou, po troch vložíme do bambusových parákov, povrch posypeme pokrájaným ďumbierom a prikryjeme vrškami. Vo woku uvedieme do varu troška vody, pokladieme doň paráky jeden na druhý a wok zakryjeme pokrievkou. Po 10 minútach preložíme horný parák nadol a dolný na hor a rajčiaky varíme v pare ďalších 10 minút. Nakoniec ich pokvapkáme troškou koriandrového oleja a posypeme nadrobno posekanou koriandrovou vňaťou.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára