15. februára 2012

Šalát s údeným lososom

200 g cestovinových mušlí alebo penne., soľ., 150 g hrášku (mrazený)., 1 PL oleja., 2 vajcia., 200 g údeného lososa., 150 g plnotučného jogurtu., 150 g creme fraiche., 1 KL nastrúhanej citrónovej kôry., 3 PL citrónovej šťavy., čierne korenie., cukor., 1/2 zväzku kôpru., 
Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve vriacej osolenej vody. Asi 2 minúty pred dovarením pridajte hrášok a povarte. Potom rezance s hráškom sceďte, nechajte vychladnúť a premiešajte s olejom. Vajcia varte 10 minút, opláchnite studenou vodou a pokrájajte na šestiny. Lososa nakrájajte na širšie pruhy. Kôpor opláchnite, osušte a nasekajte. Na zálievku zmiešajte jogurt, creme fraiche, citrónovú kôru a šťavu, osoľte, okoreňte a pridajte štipku cukru. Rezance s hráškom premiešajte s vajcami, lososom a omáčkou a nechajte krátko odležať. Podávajte posypané čerstvo nasekaným kôprom.
    

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára