150 g zemiakov uvarených v šupke, 1 vajce., 150 g polohrubej múky., 50 g hrubej múky., soľ., 500 g čerstvého špenátu., strúčik cesnaku., 2 lyžice masla., mleté čierne korenie., 150 g šunky., 2 vajcia uvarené na tvrdo., 80 g tvrdého syra.,
Zemiaky ošúpeme, prelisujeme a zmiešame s rozšľahaným vajcom, polohrubou a hrubou múkou, so štipkou soli. Vypracujeme vláčne hladké cesto, rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru valčeka, pokrájame na 1 cm hrubé kúsky a každý jemne stlačíme vidličkou. Halušky varíme v osolenej vode 10 minút, vyberieme a uložíme do misy. Na masle opražíme čistený pokrájaný cesnak, pridáme umytý pokrájaný špenát, osolíme okoreníme, podlejeme trochou vody a krátko povaríme. Špenát zmiešame s haluškami, ozdobíme plátkami šunky, ošúpanými pokrájanými vajciami a posypeme postrúhaným syrom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára