50 g sušených smrčkov., 700 g bravčovej sviečkovice., soľ., mleté čierne korenie., 3 PL múky., 100 g masla., 20 ml sherry., 150 g créme fraiche., 1/2 viazaničky trebuľky.,
Smrčky necháme cez noc namočené vo vode, aby zmäkli. Nasledujúci deň scedíme a vodu odložíme. Bravčovú sviečkovicu nakrájame na rovnako hrubé plátky, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. V panvici rozpálime maslo, vložíme medailóniky a opečieme ich z oboch strán. Pridáme smrčky pokrájané na plátky, panvicu prikryjeme a dusíme asi 20 minút, kým medailóniky nezmäknú. Potom ich z panvice vyberieme a udržujeme teplé. Polovicu vody z húb pridáme do panvice k smrčkom spolu so sherry a créme fraiche, chvíľu povaríme a potom ochutíme soľou a čiernym korením. Trebuľku umyjeme, osušíme a posekáme. Medailóniky podávame so smrčkami na smotane, posypané trebuľkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára