6. februára 2012

Kura na spôsob bažanta

1 väčšie kura., soľ., 100 g slaniny., 100 g anglickej slaniny., 50 g masla., 1 cibuľa., celé čierne korenie., celé nové korenie., jalovec., 10 g hladkej múky.,
Slaninu nakrájame na plátky. Kura slaninou prešpikujeme a osolíme. Cibuľu nakrájame na plátky. Polovicu anglickej slaniny nakrájame na kocky, dáme do hrnca, pridáme cibuľu a všetky korenia podľa chuti. Orestujeme a zalejeme vlažnou vodou. Kura položíme na pekáč, podlejeme cibuľovým základom, pridáme maslo a pečieme do mäkka. Mäkké kura vyberieme, výpek vydusíme na tuk a zaprášime múkou. Krátko orestujeme a zalejeme vodou. Šťavu dobre prevaríme a precedíme. Zvyšnú slaninu nakrájame na rezančeky, na panvici ju rozškvaríme a pridáme do šťavy. Podávame so zelerovým šalátom, varenými zemiakmi a ozdobíme petržlenovou vňaťou.
     

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára