4. februára 2012

Bravčové mäso s bambusom

600 g bravčového chudého mäsa., 1/2 lyžičky soli., 1 lyžička karí korenia., 2 lyžice worchesterskej omáčky., 1 lyžica sójovej omáčky., štipka čili korenia., 1 dl bieleho vína., 150 g hlávkovej kapusty., 1 zelená papriky., 1 lyžica škrobovej múčky solamyl., olej., 100 g bambusových výhonkov z konzervy., cukor.,
Bravčové mäso pokrájame na rezance a dáme do misy. Soľ, karí korenie, worcesterkú omáčku, sójovú omáčku, čili korenie a víno dokonale premiešame, vylejeme na mäso, premiešame a necháme aspoň hodinu postáť. V hlbšej rajnici rozpálime trochu oleja, pridáme mäso a za stáleho miešania opekáme 5 minút. Pridáme očistenú, na štvorčeky pokrájanú kapustu, očistenú, jadierok zbavenú pokrájanú papriku scedené bambusové výhonky, premiešame a opekáme 3 minúty. V malom množstve vody rozmiešame škrobovú múčku, vylejeme na mäso, podľa chuti osladíme a za stáleho miešanie krátko prevaríme.


   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára