7. februára 2012

Rebierka z Bruselu

2 kg bravčových rebierok., soľ., mleté čierne korenie., 3 ks bobkových listov., 5 - 6 strúčikov cesnaku., 5 ks cibule., čierne korenie., Vegeta., 
Marináda: kečup., worchesterská omáčka., niečo štipľavé napr. Tabasco., trstinový cukor., soľ., mleté čierne korenie., voda na zriedenie., 
Umyté bravčové rebierka osolíme, okoreníme, dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list, cesnak, cibuľu, celé čierne korenie, 2 lyžice Vegety, soľ a necháme zovrieť. Po zovretí varíme 45 minút, potom odstavíme, necháme aj s vývarom vychladnúť a odložíme do chladničky na cca 24 hodín. Rebierka na druhý deň vyberieme z vývaru, necháme odkvapkať, zo všetkých strán potrieme marinádou a necháme odstáť ešte aspoň 3 hodiny. Dáme zapiecť do rúry alebo dochrumkava ugrilujeme vonku na grile.
   

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára