200 g kvalitnej horkej čokolády., 200 g masla., 5 vajec., 20 g hladkej múky., 2 štipky soli., 200 g jemného kryštálového cukru., šľahačku na ozdobenie.,
Čokoládu nasekáme a spolu s maslom roztopíme vo vodnom kúpeli. Dobre premiešame. Vajcia rozbijeme, žĺtky oddelíme a postupne ich vmiešame do roztopenej čokolády. Pridáme preosiatu múku so štipkou soli. Bielka trochu prisolíme a vyšľaháme dotuha. Počas šľahania postupne pridávame cukor. Sneh zľahka vmiešame do čokoládovej zmesi. Rúru vyhrejeme na 160 - 180 stupňov C. Do formy rozotrieme cesto a pečieme asi 50 minút. Necháme vo forme úplne vychladnúť a ozdobíme šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára